Goedkoop MP3 muziek downloaden: waar en hoe.

Vraag en antwoord

Wat is een MP3 muziek bestand?
MP3 is een gecomprimeerd muziek bestand en staat voor MPEG-1 layer 3: Motion Pictures Expert Group 1 Layer 3. MP3 is een gecodeerd bestand met geluidskwaliteit die bijna net zo goed is als gewone audio CD´s. De grootte van het bestand is echter veel kleiner dan het gewone CD formaat. De omvang van een MP3 bestand vergeleken met een audio bestand is ongeveer 1:10, maar de geluidskwaliteit is rond de 95% van het audio bestand.


Zijn MP3´s legaal?

Het is legaal als de copyright eigenaar van het lied toestemming heeft gegeven om het lied te downloaden en spelen. Het is legaal om muziek op MP3-formaat te zetten voor eigen gebruik, maar het is illegaal om MP3´s te verhandelen of ruilen zonder toestemming van de rechtmatig copyright eigenaar. Sommige download sites hebben verbinding met Peer to Peer netwerken. Hier zal je zowel muziek en andere files met en zonder copyright vinden. Copyright is ervoor om originele werk, waaronder muziek, te beschermen. Mensen die werken zonder toestemming van de eigenaar kopiëren, distribueren of openbaar tentoonstellen of uitvoeren, kunnen in strijd met de wet handelen. Als gebruiker ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je je ervan verzekert dat copyrights of intellectuele eigendomsrechten niet geschonden worden.Hoe speel ik MP3 bestanden af?

Je hebt een computer met geluidskaart en speakers nodig. Verder moet je MP3 software hebben. WinAMP is een goede GRATIS speler, maar er is veel MP3 software op de markt dus probeer verschillende uit en kies het programma dat je het fijnst vindt. De software werkt als een soort CD speler: je leest de MP3 bestanden in, drukt op play en de muziek speelt. De meeste MP3 download sites bieden bij een lidmaatschap gratis MP3 software aan.Hoe brand ik MP3´s op een CD?

Meestal wordt er CD-brand software standaard bij een aangeschafte computer geleverd. De software die de sites bijleveren kun je echter ook gebruiken om de MP3´s op een CD. De bijgeleverde handleidingen (let op: deze ´tutorials´ zijn engelstalig bij de door ons gereviewde sites) leiden je stap voor stap door de procedure om MP3´s op CD te branden die af te spelen zijn op je stereo of in de auto.Zijn er ook gratis download sites?

Ja, die zijn er. De meest bekende is Kazaa. De meeste gebruikers ergeren zich echter enorm aan de hoeveelheid reclame, adware, spyware en virussen. Gratis sites bieden geen (of beperkte) technische ondersteuning. Bovendien zijn ze vaak traag. Echt gratis bestaat dus niet...

Er zijn verschillende typen muziek download sites. De eerste groep is vooral gespecialiseerd in het aanbieden van een selectie P2P download programma´s die adware en spyware-vrij zijn. Dit is de groep sites die we gereviewd hebben. Ze bieden service en support bij het gebruik ervan. Let wel: de grote hoeveelheid muziek en films die je vindt in de netwerken kan illegaal zijn voor jou om te downloaden. Gebruik P2P dus niet om de wet te breken. De tweede groep sites gebruiken geen P2P-netwerken. Daar betaal je per download en alles wat je in zo´n netwerk vindt is 100% legaal. Een voorbeeld is Napster.Hoe kan ik opzeggen als ik ontevreden ben over een download site?

De meeste download sites bieden een volledige teruggaaf van je lidmaatschapsgeld als je opzegt binnen de evaluatieperiode. Ben je onzeker over lid worden, check dit dan eerst alvorens je je inschrijft. Als je je lidmaatschap van een download site wilt opzeggen, ga dan naar de support sectie van de betreffende site. Het helpt niet om contact met ons op te nemen aangezien wij slechts een review site zijn en je je geld niet kunnen retourneren.

We hebben een lijst samengesteld om je te helpen contact op te nemen:


MP3downloadHQ.com:
http://mp3downloadhq.com/me/newticket.asp

MP3advance.com:
http://www.mp3advance.com/support/index.php

Filesharingcenter:
http://www.filesharingcenter.com/support.php

K-lite.tk:
http://klitetk.com/contact.asp

DownloadShield.com:
Mail naar: support@downloadshield.comHoe hebben jullie de gereviewde sites geselecteerd?

Er zijn veel download sites te vinden op het internet. We hebben onderzocht welke van de sites de meeste gebruikers hebben, de grootste bestanden hebben en leden uit de hele wereld aannemen. De gereviewde sites zijn zgn. filesharing (p2p) sites. De sites die op deze website gereviewd zijn betalen allemaal ofwel advertentie-kosten danwel een affiliate bijdrage aan ons. De resultaten van de reviews zijn hierdoor in geen enkel opzicht beïnvloed geweest.
Downloaden: hoe kan ik doorgaan met een download nadat de verbinding verbroken is geweest?

De meeste sites pikken je download gewoon weer op waar je gebleven was als je weer verbinding maakt. Het al gedownloade deel is dus niet verloren.